Перегляд живців винограду під час зберігання

Перегляд живців винограду під час зберігання

Перегляд живців винограду під час зберігання

Доброго дня, шановні відвідувачі сайту Vinsad! Сьогодні хочу поговорити з Вами про перегляд живців винограду під час зберігання.
Як все-таки невблаганно швидко летить час. Здається, що тільки вчора робив обрізку кущів винограду, маркування живців та укладку їх на зберігання. А вже прийшла пора подивитися в якому вони стані. Половина зими пролетіла як одна мить. Як писав раніше свої живці зберігаю в поліпропіленових мішках у підвалі, де температура повітря в зимовий період становить +1 +4° С. Ось у такому положенні вони зберігаються практично всю зиму.

Перегляд живців винограду під час зберігання

Перегляд живців винограду під час зберігання

Отже, розкриваємо наші мішки. Перевіряємо, в якому стані знаходяться наші чубуки. Якщо в поліпропіленових мішках висока вологість, тоді його  необхідно розв’язати та трішки відкрити. Якщо в поліпропіленових мішках навпаки вологість замала, тоді чубуки обов’язково потрібно зволожити. У нашому випадку живці знаходяться в зволоженому стані, тому з ним ніяких операцій більше не проводимо. Якщо ж при огляді Ви виявили на чубуках появу цвілі, то живці обов’язково необхідно обробити розчином мідного купоросу або міцним розчином марганцівки.

 У нашому випадку видно , що подекуди на деяких живцях трішки з’явився наліт цвілі. Тому необхідно обробити всі живці, які зберігалися в даному мішку. Ми для обробки живців останнім часом використовуємо міцний розчин марганцівки. Обробку проводимо наступним чином. Ватним тампоном, змоченим в розчині марганцівки, ретельно протираємо кожен чубук. Далі пов’язуємо живці в пучки і назад закладаємо їх на зберігання. Так вони у нас зберігаються до середини березня місяця. Починаючи з другої половини березня ми приступаємо до процесу укорінення живців.

Оставить комментарий

<
Яндекс.Метрика
<
2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,