Лівія

Лівія – столовий, штучно виведений, сорт винограду. Виноград Лівія селективно був отриманий Загорулько В. В. зі столових сортів Фламінго та Аркадія. Цьому сорту винограду притаманний високий рівень урожаю, період дозріваючи складає 110-115 днів у сприятливому середовищі.

Найчастіше кущі винограду Лівія – високі, з потужним та сильним стовбуром. Суцвіття характеризуються добре розвиненими маточка і тичинки. Укорінений молодий пагін має світло-коричневий колір, пятилопастне листя. На 2 рік після посадки кущ принесе перший урожай.

Повне визрівання однорічних пагонів досягається при перевантаженні врожаєм – 70-80%.
Дозріле гроно цього сорту винограду характеризується рихлою структурою та має вагу 800-1000 гр. Сорт винограду Лівія має велике гроно, довжина досягає 30 – 35 см, частина їх має розгалужену форму. Кожна ягода винограду має сферичну форму, в діаметрі – 2,8 см і вагою – до 15 грам, приємного рожевого забарвлення. Ягода з м’якою, м’ясистоюї та дуже соковитою серцевиною, приємним мускатним запахом та вмістом цукру на рівні 25%, містить 1-3 дрібних кісточки. Так як шкірка винограду дуже м’яка, вона не відчувається при їжі. Виноград Лівія може зберігатися на протязі місяця без втрати аромату та форми.

Листя, пагони та ягоди добре стійкі до захворювань, при належному догляді й обробці фунгіцидами рослина не уражається оїдіумом та мілдью. Добре вистоює морози до -21 ° С. Обрізка проводиться на 3-5 бруньок.

З 2011 року сорт винограду Лівія внесений до Госсортореестр України.

Оставить комментарий

<
Яндекс.Метрика
<
2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,