Чачанска Бестрна

Чачанска Бестрна

Чачанска Бестрна

Один з найпопулярніших сортів ожини в південній Європі.

Сорт був виведений в Сербії, де на сьогоднішній момент займаємо 55% всіх насаджень ожини в країні.

Сербія є 4-тим виробником ожини в світі.

Сорт був отриманий шляхом схрещуванням Дирксен Торнлесс та Блек Сатин.

Ягоди дуже великі, в середньому 9,3 г (окремі 15,4 г).

Блискучі, чорні, міцні, довгі, циліндричні, кисло солодкі, ароматні, легко відокремлюються при повному дозріванні.

Транспортабельність ягід на далекі відстані – відмінна.

Врожайність висока в порівнянні з Блек Батін, Торнфрі та Дирксен Торнлесс.

При сприятливих умовах зростання, кількість якісних фруктів перевищує 30 т / га в промислових насадженнях.

При вирощуванні на присадибній ділянці, даний показник врожайності може бути набагато більше.

Термін дозрівання середньо ранній.

Чачанска Бестра дуже сильноросла, дає 4-5 бесшипних пагонів з короткими міжвузлями.

Плодові гілки розподілені уздовж пагонів.

Квіти на плодових гілках зосереджені таким чином, що збір урожаю проводити легко.

Пагони дуже стійкі до низьких зимових температур. Морозостійкість до – 21.

Ягоди придатні для споживання свіжими, заморожування та переробки.

З ягід даного сорту виходить відмінне, вишукане вино.

На даний момент саджанці відсутні

Оставить комментарий

<
Яндекс.Метрика
<
2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,