Брунсвік

Цей комерційний сорт інжиру, здатний давати рясні та ранні врожаї плодів високої якості, його вирощують у багатьох країнах світу, також відомий під різними назвами: Чапла, Закавказький рожевий, Шаві сухумський, Бузой бурхливий, Мадонна, Магнолія, Клементина та ін.

Ввезений в Крим більше 100 років тому. Користується тут незмінною популярністю.

Плодів першого врожаю (в липні) не ¬ багато, але вони великі, масою 80-100 г, грушоподібної форми, асиметричні.

Забарвлення шкірки світло-зелене, на освітленій стороні світло-коричнева, перехідна в фіолетово-червону. Шкірочка ніжна, з поздовжніми тріщинами, злегка опушена, матова, з дрібними жовтими цятками.

Плоди осіннього врожаю середні або великі, масою 50-70 г і більше, округло-грушоподібні, округло-плоскі, асиметричні, з сильною потовщеною плодоніжкою.

М’якоть рожева, при повному дозріванні – золотисто-коричнева, ніжна, дуже соковита, солодка, приємна на смак, зі слабкою кислинкою.

Плоди дуже гарні для вживання в свіжому вигляді, придатні для консервування.

Але у сорту є один недолік: в сиру погоду плоди сильно тріскаються, закисають та загнивають.

Професор В. А. Колесников в книзі “Плодівництво Криму” (1951 р.) пише про нього: “Прекрасний сорт, як більш зимостійкий, особливо цінний для випробування в передгірних і степових районах Криму”.

Оставить комментарий

<
Яндекс.Метрика
<
2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,